Een team van de Nederlandse stichting "Duik de Noordzee schoon" heeft eind juni een 10 daagse expeditie naar de Doggersbank gehouden. Daar hebben ze drie nooit eerder aangetroffen slakken gevonden en verschillende zeldzame soorten. Maar ze hebben ook 6.000 kilo "spooknetten" uit het water gehaald, waaronder ook een waarin een rob (alias webmaster) verstrikt was geraakt.

Laat ons hopen dat we deze slakjes snel in onze 'Oosterschelde' mogen tegenkomen:

Blijkbaar hebben deze nieuwe vondsten ook verschillende media gehaald:

NOS artikel

De redactie

Duikdenoorzeeschoon.nl

Belangrijk !

Van maandag 26/06/2017 t.e.m. vrijdag 30/06/2017, met evt. uitloop naar zondag 02/07/2017, zijn werkzaamheden aan de hyperbare zuurstofkamer van de spoedgevallendienst van het UZA noodzakelijk.

Om die reden kunnen geen interventies gebeuren in deze periode, ook geen urgenties.

Vanaf maandag 03/07/2017 is de hyperbare zuurstofkamer terug volledig operationeel. Indien de werkzaamheden toch sneller klaar zouden zijn, zullen we u hiervan berichten.

Info werkzaamheden caisson

In de NELOS-Infomap 2017 is er helaas een stukje tekst niet verschenen, dat wel van toepassing is op alle NELOS-leden.

Via deze weg willen we iedereen hiervan op de hoogte brengen.
Het gaat hier over het Reglement van Inwendige Orde (RIO) van de Ereraad dat in september 2016 reeds werd goedgekeurd en dat in bijlage is toegevoegd.

 

Nelosinfo 297 bijlage

Bijlage RIO Ereraad

In bijlage vinden jullie de Nelos kalender van 2017 en van 2018.

Op de kalender van 2017 zien jullie in het geel gemarkeerd de zaken die aangepast zijn: 

  • Het examen theorie 1*I en de post-Zeestage, alsook het herexamen van theorie 1*I is een week vervroegd. Op die manier krijgen de kandidaten een week meer tijd om zich voor te bereiden op het eindexamen, het lesgeven in een theorielokaal en in het zwembad, kortom Module 4.
  •  De vergadering met de kandidaten 1*I waar alle afspraken voor het eindexamen, Module 4, worden gemaakt, is gepland na de proclamatie van de Fysieke Fitheid. Zo kunnen we de kandidaten een avondje extra sparen.
  •  De laatste zondag van de specialisatieopleiding Jeugdduiken wordt geschrapt. Deze opleiding wordt gegeven op twee zaterdagen (18/11 + 25/11).

Nelosinfo 296 bijlage

Bijlage Nelos Kalender 2017

Bijlage Nelos Kalender 2018

Op zondag 7 mei 2017 organiseert de Commissie Biologie in Wemeldinge een themaduik met als onderwerp ‘Bruinvissen: de trots van de Oosterschelde‘.

Meer informatie over deze themaduik vindt u in de bijgevoegde infonota.

Flyer Stichting Rugvin

Info themaduik

We hebben je hulp nodig: Scubapro Testdagen 1 & 2 juli 2017

Beste secretaris, instructeur, duiker…

Nu de vakantiesalons achter ons liggen, richten we onze pijlen op de Scubapro Testdagen 2017 om de duiksport te promoten. Het concept is inmiddels gekend, zoveel mogelijk duikers mobiliseren om het materiaal van Scubapro te testen en potentiële leden aanzetten tot een eerste beleving van de duiksport. Uiteraard is dit niet mogelijk zonder jouw toegevoegde waarde.

Concreet hebben we jou nodig voor een van volgende functies:

Begeleiding van doopduiken in openwater

Opvolging van het materiaal

Kantbeveiliging

Bemanning infostand

Samenstelling van de ploegen

Fotograferen van mensen die een initiatie doen en ter plaatse afdrukken van foto’s Voel je je geroepen om je in te zetten tijdens het weekend van 1 en 2 juli, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een vermelding van de dag (halve dag) dat je kan vrijmaken. Nelos-info-294

Sinds geruime tijd (eind november 2016) kunnen alle NELOS leden inloggen op de NELOS website.
Omdat dit toch niet altijd even duidelijk is, een kleine handleiding:

Deze opleiding is gratis voor NELOS-leden.

Nelosinfo 293 bijlage

 

In bijlage vind je de NELOS Info met betrekking tot de IDEAL kaarten voor 2016.

Nelosinfo 284 Bijlage

Hieronder vind je een nieuwe NELOS-Info nr. 283 met enkele zaken betreffende het NELOS-secretariaat, homologaties en CMAS-kaarten tijdens de kerstvakantie

Overweeg je een carrière bij Defensie?

Lees zeker de e-mail hieronder van Luitenant-ter-zee eerste klasse VOGELS Olivier.

Met vriendelijke groeten,
 
Hannelore Sprengers
Sporttechnisch Coördinator voor Recreatie
NELOS vzw

‘Safety first’ en goede redders maken het verschil!
Ben jij het type dat in het leven, thuis, op het werk, in je hobby en op (duik)vakantie ‘veiligheid’ belangrijk vindt? Graag dagen wij je uit om deel te nemen aan de opleiding Duiker-Redder!

Locatie en Datum:
Aarschot, vanaf zondag 4 december 2016 (eerste lesdag) tot zondag 19 februari 2017 (examen)

Ter voorbereiding van het examen Duiker-Hulpverlener (DHV) worden er lessen georganiseerd door de verschillende regionale/provinciale organisaties, de zogenaamde (V)OSSEN. Of je nu duiker bent of niet, je bent welkom. Ook niet-duikers kunnen het brevet van DHV behalen. De theorie- en praktijklessen zijn gratis voor iedereen.

Regio Antwerpen:
Huis van de Sport, lessenreeks start 09/01/2017
(Steeds van 20u00 tot 22u a 22u30)

 

NELOS organiseert dit najaar de bijscholing ‘(H)erken temperamenten en hoe er mee ingaan!’, dit in samenwerking met Dynamo

Nelosinfo 272 Bijlage

Inschrijvingsformulier bijscholing

Op de Rondetafelgesprekken van 2015 maakte de Raad van Bestuur bekend dat NELOS vanaf 2016 kwaliteitslabels uitreikt aan de clubs. Elke club die de kwaliteit binnen de club wil verhogen en de club wil opwaarderen volgt een kwaliteitsvolle bijscholing. Ze krijgt in ruil een label toegekend.

Nelosinfo 271 Bijlage

"Leden van LDL Lummen organisiren 23ste zwemwedstrijd zwemmen met vinnen op 18 September 2016"

Ga naar boven
Stuur een bericht naar de CVD Webmaster