Valentijn 2018

Romantische zielen en onverschrokken duikers verenigt u...en ga mee op het CVD valentijnsweekend!

Dit jaar gaan we opnieuw naar Herberg Grand Bru

Grand-Bru 2 | 6941 Villers-Sainte-Gertrude

TheBrothers

CVD plant voor het eerst sinds lang nog eens een clubreis naar Egypte. De bestemming die Engelbert en Hugo (uw reisleiders) hebben uitgekozen zijn de Ikhwa Islands beter bekend als the Brothers. We doen tijdens deze trip meteen ook Daedalus en Elphinstone aan.

De boot die we hiervoor charteren is de "Excellence"

We vertrekken op zaterdag 2/6/2018 vanuit Brussel en vliegen op Hurghada. De terugkeer is voorzien in Port Ghaleb op zaterdag 9/06/2018. De terugvlucht is ook vanuit Hurghada.

De prijs zal schommelen rond de 1.300€ per persoon. Zodra je bent ingeschreven, word je hierover verder geïnformeerd.

Je kan je kandidaat stellen om deze onvergetelijke ervaring mee te beleven maar je dient tenminste 80 gelogde zeeduiken (Oosterscheldeduiken) te hebben. Toon je interesse dan kan je inschrijven via onderstaande link (inloggen vereist) en dit ten laatste op zondag 26 november.

Een bestemming zoals 'The Brothers' vraagt enige ervaring (stromingsduiken) en we moeten ook bekijken of er een evenwicht is tussen kader en niet-kader. Zodra we een overzicht hebben wie zich kandidaat heeft gesteld zal Hugo, Engelbert in samenspraak met onze DSL Jan bekijken wie er effectief kan deelnemen en brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

Clubreis naar l’Estartit

est Medes

verslag door Dr. Roland Vanden Eede

Voor de tweede maal organiseerde CVD een duikreis naar de Medes eilanden onder de drijvende kracht van onze duikschoolleider Jan Engels.

Bedoeling hierbij is vooral om de kandidaat 3* duikers de kans te geven ervaring op te doen en in goede omstandigheden ook wat "dertigers" in hun logboek te laten inschrijven.

Maritieme training 2

Hoe overleef je een schipbreuk? Wat doe je als een reddingsvlot omslaat? En hoe krijg je een drenkeling in een Zodiac? «Het is eigenlijk gek dat veel (Noordzee)duikers niet weten hoe dat gaat»,