Aan elke opleiding hangt wel een prijskaartje en deze is afhankelijk van verschillend factoren, daarom even een overzicht.

Lidgeld

Je moet lid zijn bij een NELOS duikclub. Indien dit nog niet het geval is kan je lid worden bij CVD (lidgeld).

Doktersattest

Een dokter moet je medische goed keuren goedkeuren voor het vrijduiken en dat kost je dus een doktersbezoek. (20 à 50 € per jaar).

Verzekering

De sportverzekering bij Areana voor binnen en buitenland zit vervat in het lidgeld bij een NELOS duikclub (inclusief).

Opleidingsbedragen

PoolvDiverOpleiding
Discovery Pool Diver = initiatie (FDDP) 30€
1* Star Pool Diver (1*FDP) 120€
2* Star Pool Diver (2*FDP) 80€
PoolvDiverOpleiding
Discovery Apnea Diver = initiatie (FDDA) 50€
Adventure Apnea Diver - 1*Vrijduiker (1*FDA) 120€
Advanced Apnea Diver - 2*Vrijduiker (2*FDA) 80€
Master Apnea Diver - 3*Vrijduiker (3*FDA) 100€

Cross-over:

Indien je aan een juiste vereisten voldoet kan een cross-over uitgevoerd worden van 'Pool Diver' naar 'Apnea Diver' en omgekeerd. Hiervoor zal je dan een administratieve inschalingskost van 20€ moeten betalen.

cursus vrijduiken

Elke opleiding omvat:

• didactisch materiaal zoals de cursus, opleidingsformulieren, ...
  • de zwembadlessen (exclusief toegangskosten diepe zwembaden*)
  • de openwaterlessen (exclusief vergunningen*)
  • de certificatie- en registratiekosten.
  • de begeleiding en de kosten voor de instructeur

(*) Afhankelijk van de locatie worden er soms toegangskosten gevraagd, bijvoorbeeld inkom voor diepe zwembaden zoals: Nemo33, Transfo Duiktank, Todi, Dive4life of duikvergunningen voor open water zoals: Put Van Ekeren.

Materiaal

Net zoals bij alle andere sporten is de prijs van het materiaal afhankelijk van de kwaliteit. Hier alvast een paar adressen: