28 augustus 2020

Beste duikvrienden,

Jullie hebben lang moeten wachten op positief nieuws van onze kant maar uiteindelijk wordt jullie geduld beloond!!
Na enige tijd aandringen bij de sportdienst van stad Antwerpen hebben we eindelijk uitsluitsel gekregen van hoe we de komende weken, en dus de start van het nieuwe duikschooljaar, mogen aanvatten.

We brengen deze keer dus goed nieuws, ... zij het onder strikte voorwaarden.
Zo zal helaas de kantine nog niet geopend mogen worden wat betekent dat het clubleven nog geen 'herstart' zal kennen MAAR de trainingen zullen alvast wel kunnen hervatten.
Elkaar terug 'fysiek' ontmoeten zal, beperkt weliswaar, dus terug mogelijk zijn!
HOERAAAH dat is alvast meer dan niets!

Niet onbelangrijk: Hoe gaan we van start?

Op 07/09 zullen we enkel een conditietraining voorzien van 21u15 tot ca 22u15 en een OWH training, van 22u00 tot ca. 23u00.
Deze eerste training zal een soort van 'proefmoment' worden welke ons als club in de mogelijkheid stelt om nog bij te schaven waar nodig.
Op deze dag zal er enkel een conditietraining voorzien worden door Bob (en enkele assistenten) én een eventuele Onderwater Hockey training (OWH)
Geen brevet trainingen op deze avond alsook geen ruimte voor de vrij-zwemmers!!
Iedereen voorziet eigen ABC materiaal (bril, tuba, lood en palmen), er is geen mogelijkheid tot uitlenen van CVD materiaal.

Op 14/09 zal er geen activiteit georganiseerd worden in de Wezenberg aangezien iedereen dan deelneemt aan de online Algemene Ledenvergadering!! (noteer dit zeker in jullie agenda's - zie vorige mailing)

Op 21/09 starten we terug de brevet trainingen op (theorie en praktijk), alsook de conditietraining, de OWH training en de ruimte voor de vrij-zwemmers.
Brevet Training 1*D en 2*D krijgen theorie van 20h00 tot 21u10 en gaan te water van 21u15 tot 22u10.
De OWH, conditietraining en de vrijzwemmers zullen het zwembad ter beschikking hebben van 22u10 tot 23u00.

Dit is een wijziging t.o.v. de normale planning die we kennen maar is absoluut noodzakelijk om de lopende brevetten van vorig duikschooljaar te kunnen afronden en iedereen 'corona' -proof de gelegenheid te geven om alvast weer op te starten.
We hopen hiervoor dan ook op ieders begrip.

Eventuele wijzigingen in planning of aanpak zullen uiteraard tijdig gecommuniceerd worden.
De concrete planning en lesrooster per brevet ontvangen jullie via de brevet verantwoordelijken.

Voor de vrijduikers die op woensdag trainen volgt weldra een afzonderlijke communicatie.
Overleg met de verantwoordelijken wordt weldra gepland en zal dus snel volgen.

BELANGRIJK OM WETEN:

- Geen kantine voor of na de training --> helaas nog geen mogelijkheid om het clubleven al terug leven in te blazen, enkel de trainingen al wel!

- Aankomst in de Wezenberg voor shift 1 om 21u15 stipt en vervolgens rechtstreeks naar de kleedkamers. (Idem voor shift 2 om ca. 21u55)
Geen samenscholing dus in de inkomhal + verplicht dragen van een neus/mond-masker vanaf binnenkomst tot in de kleedkamers en na de training vanaf de kleedkamers tot weer terug buiten. Na de training m.a.w onmiddellijk huiswaarts (helaas), de kantine is niet open.

- In de kleedkamer: Laat steeds 2 lege kapstokken tussen de gebruikte. Zo borgen we voldoende tussenafstand én borgen we ook dat de 2de shift zich met voldoende tussenafstand kan omkleden ( de 2 shiften zullen immers nooit gelijktijdig in de kleedkamer aanwezig zijn).

Onderaan vinden jullie de officiële richtlijnen van stad Antwerpen ter verduidelijking ook terug.

Helaas zijn we nog niet waar we graag weer zouden staan maar we zetten alvast een grote stap richting duikscholing ... het clubleven volgt hopelijk snel!

Sportieve groeten,
Tom Peers