Duikstage l’Estartit 2017

est Medes

verslag door Dr. Roland Vanden Eede

Voor de tweede maal organiseerde CVD een duikreis naar de Medes eilanden onder de drijvende kracht van onze duikschoolleider Jan Engels.

Bedoeling hierbij is vooral om de kandidaat 3* duikers de kans te geven ervaring op te doen en in goede omstandigheden ook wat "dertigers" in hun logboek te laten inschrijven.

Van 13 tot 20 mei verzamelden we dan ook met een twaalftal clubleden in l’ Estartit, waar Jan al op discrete en zéér efficiente manier de duiken had geregeld met duikschool La Sirena. Met welkome (en soms minder welkome) hulp van Willy, een plaatselijke inwijkeling uit Brussel.

est bastartsest jongsteNaast enkele jonge kandidaat 3* duikers gaf ook een sterke delegatie “Benidorm Bastard Divers” present. Dit zou de gemiddelde leeftijd van het gezelschap geen goed gedaan hebben, ware het niet dat de jongste aanwezige (2 jaar) dit opnieuw in orde bracht.

Jan wist echter op zijn gekende rustige manier dit heterogene gezelschap in de pas te houden. Het weer was prima, de zee rustig, de boten vrijwel voor ons alleen. Kortom, prima duikomstandigheden om de typische middelandse zee flora en fauna te bewonderen. Duiken vanop een boot. De kans voor onze jonge gasten om zelf de navigatie te doen zonder een vertrouwde dijk kant maar met een goede back up. Het uitbundige visleven met grote tandbaarsen, baracudas, langousten en veel mooi gekleurd klein leven. Enkel de octopus gaf niet present.

est boot

est schol

Ook het “Hostel Santa Clara” wist ons te bekoren; prachtige ligging op wandelafstand van de duikschool, lekker eten en vriendelijke bediening. De tafelgesprekken bereikten wel niet het niveau van de Zeestage wat duiken betrof, maar ik heb wel inzichten opgedaan in de leefwereld van twintigers die mijn zonen zorgvuldig voor mij hebben verborgen gehouden. Anderzijds hebben onze jonge leden ook wel wat zaken gehoord die ze misschien niet direct van hun ouders horen.

Alles bij mekaar een leuke duikreis, en zeker voor herhaling vatbaar.