leren duik click groot

 

Put van Ekeren

Onze meest gekende locatie is de Put van Ekeren, officieel "Recreatiedomein Muisbroek". AVOS is een vereniging van een 40-tal Antwerpse duikclubs en heeft een gebruikersovereenkomst om in het westelijke deel van dit meer te mogen duiken.

PVE foto1Om er te mogen duiken heb je wel een duikvergunning nodig welke je kan bestellen via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vele clubs beschouwen deze put een beetje als hun huisrif maar bij CVD is dat nog iets meer. We kunnen hier ook gebruik maken van onze hangar.

PVE foto2  PVE foto3

Deze hangar biedt on beschutting tijdens het omkleden, stockage van materiaal en een plaats om leuke feestjes te geven. Dicht aan de hangar is een trap voorzien om gemakkelijk te water te gaan.

Plan

Er circuleren verschillende plannetjes op het internet maar één is er toch speciaal. Deze werd door een groepje CVD-leden proefondervindelijk, met touwen en kompas, samengesteld en ze hebben toen nog iets ontdekt: The truth about De Put van Ekeren. Het jaar nadien heeft de "investigation of Alien Vehicles from Outer Space" een opkuis gehouden en is de rust weergekeerd

Buiten het 'engeltje' en de 'helm' mogen we met een grote zekerheid melden dat dit kaartje het enige juiste is.
KaartjeHelm v2 0

Andere minder betrouwbare kaartjes:

Filmpjes

De Put van Ekeren heeft meestal helder water en is fraai begroeid met waterpest in het ondiepe deel. Tussen het wier zwemmen grote scholen jonge zoetwaterbaarsjes en kleine snoeken. Er zijn ook grotere exemplaren die vergezeld worden door karpers, zeelt en een witte koi.

Onderzoeken

AVOS laat ook een onderzoeksteams toe om gegevens in verband met de waterkwaliteit, zicht, temperatuur, pH-waarde, flora en fauna te laten verzamelen en analyseren.

 
Ga naar boven
Stuur een bericht naar de CVD Webmaster