Om beginnende duikers in onze club de kans te geven om die aankopen een beetje te spreiden heeft CVD een behoorlijk aantal ABC uitrustingen te beschikking om uit te lenen tijdens de zwembadlessen.

Bovendien, in het zéér uitzondelijk geval dat duiken toch niet jouw ding blijkt te zijn, heb je geen onnodige uitgaven gedaan.

COVID-REGELS:
1. Tijdens de eerste lessen van de kandidaat 1* duikers worden ook duikbrillen en snorkels voorzien die nadien gedesinfecreed worden !
Daarom vragen we ook aan de 1* kandidaten zo snel mogelijk hij eigen ABC materiaal aan te kopen.
2. Van alle andere verwachten ze dat je eigen ABC meebrengt (In het uiterste nood kunnen er vinnen of lood worden uitgeleend)
3. Voor alle brevetwerking zijn de zwembad ontspanners en jackets zijn voorlopig gepersoniseerd.

Met de zelfde filosofie als het uitlenen voor zwembadmateriaal, stelt CVD materiaal voor clubduiken ter beschikking voor beginnende duikers.

"Huren" is niet echt het juiste woord, want je kan kosteloos materiaal voor de clubduiken uitlenen. We noemen het echter "huren" omdat we een "borg" vragen alvorens je dit materiaal kan uitlenen.

COVID-REGEL: Gehuurd materiaal wordt bij inlevering grondig gespoeld en bijft nadien nog 1 week in quarantaine (= wordt niet onmiddelijk terug verhuurd)

En na al het ontlenen en huren van duikmateriaal wordt het stilaan tijd om zelf materiaal te gaan zoeken. Je verjaardag, sinterklaas en kerstmis zijn de ideale gelegenheden om je duikuitrusting verder aan te vullen. Moet je zelf je portomonee gaan openen is het wel handig dat je een idee hebt hoeveel het materiaal ongeveer kost zodat je weet hoe lang je moet sparen om deze aan te kopen.