leren duik click groot

 

underwatercalssEen goede opleiding verzorgen, zowel theoretisch als praktisch, om van jou een veilige duiker te maken daar tekenen we voor.

Dat is echter niet genoeg.
We willen vooral een vereniging zijn waar mensen met dezelfde interesse samen een mooie tijd kunnen doorbrengen.
Waar we van elkaar kunnen leren.
Elke nieuwe duiker is een toekomstige partner om mee te duiken.
Daarom hopen we dat je niet alleen op zoek bent naar een goede opleiding zodat je in de toekomst ook iets kan terug geven aan de club.

Voel jij je aangetrokken tot onze onderwaterwereld? Heb je ook al eens gezien wat een pracht er onderwater te zien is. Wil je dit niet in je luie zetel zien maar het echt beleven dan moet je ofwel een vis zijn of anders moet je leren duiken.

Is dit iets voor jou? Wil je weten wat duiken is, hoe het aanvoelt om je onder water voort te bewegen probeer dan eens een duikinitiatie bij CVD. Schrijf je hier in.

De sessie Januari 2023 is afgelopen.
Er zijn nog geen nieuwe data voor de volgende initiaties vastgelegd.
Je kan je al wel opgeven om op de hoogte te worden gehouden zodra nieuwe data vastliggen.

Klik hier om op de hoogte te blijven

Team

De gedegen opleiding die je in onze duikscholing mag verwachten zal je gegeven worden door gedreven Instructeurs en Assistent Instructeurs.
Voor elk brevet hebben we een team klaar staan. Voor al je vragen in verband met je brevet kan je je tot hen wenden. 

Instructeur

Uiteraard zorgen niet alleen de brevetten-team voor de opleidingen. CVD heeft een groot "kader":  instructeurs die instaan voor het begeleiden, trainen en afnemen van de open water proeven van onze kandidaat duikers in opleiding.

SAFETY

Veiligheid is ontontbeerlijk in de duiksport . Bij CVD kunnen we rekenen op een uitgebreid veiligheidsteam. Zij staan steeds garant voor de veiligheid tijdens de trainingen in het zwembad maar zijn ook een aanspreekpunt voor de veiligheid bij de buitenactiviteiten

Al deze mensen hebben het brevet van "Hoger Redder" en volgen jaarlijks bijscholing om dit brevet te behouden.

 

Volledige presentatie: CPR_COVID-19_20201115.pdf,

ERC COVID 19 CPR voor leken

Groot zwembad

  • We kunnen beschikken over het grootste zwembad in Antwerpen. Meer info bij 'Zwembad Wezenberg' .

Veel instructeurs

  • We hebben ongeveer 40 instructeurs (inclusief assistenten) waardoor we je persoonlijk kunnen begeleiden in je duikopleiding.

60 tal activiteiten per jaar

  • Voor de beginners organiseren we een aantal doopduiken.
  • Ook jaarlijks terugkerende 'thema' activiteiten worden met veel plezier georganiseerd.
  • Onze clubduiken in onze eigen wateren zijn meer dan de moeite waard: De zoetwaterplassen en steengroeven in Belgie.
  • We organiseren ook clubduiken in Nederland waarbij de Oosterschelde een ongelooflijk mooie biotoop is. Ook in de Noordzee is het prachtig onder water. Hier duikt de gevorderde duiker op wrakken die rond de dertig meter diep liggen.
  • Elk jaar trekken heel wat leden naar Frankrijk, naar Spanje of naar Egypte en zo meer. Als ingeburgerd lid van onze club geraak je zeker aan de nodige buddy's die je hier wel wegwijs in willen helpen.
  • Uitrusting Onze club heeft duikmateriaal ter beschikking voor je eerste open water duiken. Meer info bij 'Vereist materiaal'

PassDe snelle evolutie in onze sport en het feit dat ‘duiken’ zeer populair wordt en daarbij een continue stroom aan nieuwe enthousiaste leerlingen met zich meebrengt maakt het noodzakelijk om naast alle richtlijnen die door NELOS en de commissie duikonderricht NELOS uitgevaardigd worden, ook een Gedragscode voor alle NELOS-duikers op te stellen. Deze code bevat diverse richtlijnen voor de NELOS-duikers en is het instrument dat door duikleiders en instructeurs zal gebruikt worden om hun functie, overeenkomstig de ethische en deontologische regels, uit te voeren.

Ga naar boven
Stuur een bericht naar de CVD Webmaster